Cheesecake med rökt ­renstek och löjrom

Ingredienser

  • 8 bitar
  • Botten:
  • 75 g smör
  • 200 g kavring

Fyllning:

  • 150 g rökt renstek i tunna skivor
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g rumsvarm philadelphiaost
  • 4 gelatinblad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk riven pepparrot
  • 3/4 dl hackad gräslök
  • flingsalt

Garnering:

  • 100 g löjrom
  • gräslök

Så här gör du
Gör grundrecept för pajbotten med ­brödsmulor. Se ovan.
Fyllningen: Skär köttet i små bitar. Blanda crème fraiche och ost.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter.
Värm lite av ostblandningen på svag värme i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält.
Rör i gelatinsmeten i ostblandningen. Blanda i kött, senap, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt.
Bred ut fyllningen i formen. Täck med ­plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med löjrom och gräslök vid servering.